Over ons

Silonque Bush Estate & Spa bestaat meer dan 10 jaar en is gestart door Nederlandse ontwikkelaars met een droom. Silonque Bush Estate & Spa is een resort grenzend aan het alom bekende Kruger National Park, vlakbij de stad Phalaborwa. Silonque Bush Estate & Spa biedt u alles waar “African bush life” voor staat: een unieke omgeving, ruime huizen met voldoende ruimte zowel binnen als buiten en een prachtig uitzicht op de ongerepte Afrikaanse natuur.

De ontwikkelaars van Silonque Bush Estate & Spa werden geïnspireerd door de natuur en de omgeving, maar ook door de mensen die zich door diezelfde natuur laten inspireren. De aandacht is gericht op die unieke beleving.

Silonque Bush Estate & Spa is 67 hectare (ha.) groot en maakt onderdeel uit van het veel grotere Silonque East natuur gebied. Er bevinden zich geen hekken tussen de verschillende grondgebieden waardoor het wild vrij op het gehele terrein rondloopt.

Dieren die op Silonque Bush Estate & Spa voorkomen zijn: giraffen, impala’s, waterbokken, kudu’s, olifanten, stekelvarkens, duikertjes, wrattenzwijntjes, diverse vogel soorten etc.


about_us_01 about_us_02 about_us_03
Phalaborwa

Phalaborwa wordt regelmatig ‘de stad van twee zomers’ genoemd vanwege het subtropische weer. Phalaborwa is de enige stad die direct aan het Kruger NP ligt en de thuisbasis is van de beroemde African Marula boom en de bekende Amarula likeur.

Phalaborwa is Sotho (Zuid-Afrikaanse taal) voor ‘ beter dan het zuiden ‘. Phalaborwa ervaart hoge temperaturen in de zomer, met een gemiddelde dagtemperatuur van 31 graden Celsius. De rest van het jaar biedt Phalaborwa comfortabel en aangenaam weer, met warme dagen en koele nachten. Er is een gemiddelde jaarlijkse neerslag van ongeveer 450 mm. Het regenseizoen begint in september en duurt tot april. In de winter is er weinig of geen regen, wat de natuur erg droog maakt. Alle bladeren verdwijnen maar de mooiste bomen en bloemen maken de natuur in deze periode prachtig en gekleurd. Dit is ook een perfecte tijd om dieren te spotten in het Kruger NP, omdat in deze periode de struiken en de bomen een deel van hun bladeren hebben verloren. Klik hier voor het weer in Phalaborwa!

Phalaborwa grenst gunstig aan het Kruger National Park. Sinds de opening in 1961 dient de Phalaborwa Gate als een handige toegangspoort tot de noordelijke en zuidelijke gebieden van het park.

U zult zich niet vervelen in Phalaborwa. U kunt diverse activiteiten ondernemen waaronder: Safari’s in het Kruger National Park, riviersafari, bezoek aan Amerula Lapa, golfen op de Hans Merensky golfbaan en nog veel meer.